08-11-2017

"Alles loopt gewoon lekkerder als ik met mezelf in verbinding ben!”

Deze uitspraak deed mij warm worden tijdens een gesprek met een collega onderneemster. Ik had haar nog niet verteld wat ik deed en dat in verbinding zijn voor mij echt essentieel is. Dat het de weg is naar moeiteloosheid, plezier en voldoening in alles wat ik kies en doe. Maar hoe komt het toch dat we er bewust of onbewust voor kiezen om niet in verbinding te zijn of om de intuïtieve signalen die voorkomen uit die verbinding te negeren?

Oude patronen & angst
Ik stelde mijn gesprekpartner dezelfde vraag en zij vertelde mij dat het vooral voortkwam uit een soort reflex of oud patroon om altijd maar dienstbaar te zijn. Maar ook vanuit schaarste denken. Met als gevolg dat ze vaak ja tegen opdrachten en samenwerking met personen, waar ze totaal niet mee resoneert. Omdat ze bang is om afgewezen te worden én uit angst voor te weinig werk en dus geen inkomen.

Interessant en herkenbaar om te zien dat angst ons vaak in de weg staat om volledig onszelf te zijn en onze stroom te volgen. Of zetten wij die angst juist zelf in de weg...

omdat het volgen van onze stroom zoveel onzekerheid met zich meebrengt. Omdat het je vraagt om de controle los te laten en je innerlijke stroom altijd en overal te volgen. En wat zal je omgeving daar wel van vinden?

Afleidingsmechanisme
Eigenlijk is angst niet meer dan een afleidingsmechanisme dat je ervan weerhoudt om buiten de gebaande paden te treden en je volledige potentie te leven. Om vooral niet je intuïtie te volgen, maar gewoon  logisch na te denken. En natuurlijk kun je de blokkades die de angst veroorzaakt heeft op verschillende manieren helen, maar je kunt ook gewoon kiezen voor een andere energie. Kiezen voor hoe jij je wilt voelen in dit NU moment: angstig of excited voor wat er gaat komen en hoe het leven zich aan je zal gaan ontvouwen?

Maar hoe zorg je ervoor dat je in verbinding bent en blijft, zonder je te laten afleiden door angst of oude overtuigingen?

Allereerst door heel even tijd te nemen voor je beslissing, dit hoeft maar een paar seconden te zijn. Haal een paar keer diep adem en verbind je met je lijf. Word je gewaar van jezelf en je omgeving en kom helemaal in het nu. Volg vervolgens de energie. Welke keuze voelt licht voor jou en waar ga je blij van worden? Je kunt deze oefening meerdere keren per dag doen om heel bewust in het nu te zijn en jezelf gewaar te zijn van je verlangens en jouw welzijn.

Jij bent vrij om te kiezen
Verder is het een kwestie van jezelf bewust worden dat jij steeds opnieuw de keuze hebt, in hoe je je wilt voelen in het NU moment en wat voor jou als een prettige volgende stap voelt. Geef jezelf toestemming om te spelen met je afstemming, de energie en jouw keuzes en ervaar wat het met je doet. En erken ook wanneer je ervoor hebt gekozen om in de angst te blijven hangen, dat gebeurt. Je bent nu eenmaal een mens ;-D

Wees lief voor jezelf en volg ook daarin je stroom. Weet en vertrouw erop dat het leven jou altijd steunt als je je hart durft te volgen en ervoor kiest om volledig jezelf te zijn.

Deel deze pagina
In verbinding zijn

Verlang jij ernaar om meer JEZELF te zijn... altijd & overal?

Meld je dan nu aan voor mijn E-zine en ontvang het

Gratis e-book BEWUST ♥ JEZELF ♥ ZIJN met 3 simpele, krachtige tools voor dagelijks gebruik.

Privacyverklaring