04-01-2018

De kracht en essentie van aardig zijn voor jezelf en anderen

Hoe vaak kies jij voor jezelf en neem je de tijd om jezelf te verwennen met een warm bad, een heerlijke, gezonde maaltijd of een verfrissende wandeling? Waar cijfer jij jezelf weg om goed te doen voor anderen, je doelen na te streven en jezelf te laten zien? En hoe vaak veroordeel je jezelf voor alles wat je (volgens jou) fout doet?

... dat is best vaak hè? Maar in plaats van jezelf hiervoor direct weer te veroordelen, starten we direct met aardig zijn. Door te erkennen waar en wanneer je niet zo aardig bent voor jezelf en op welk gebied je graag aardiger voor jezelf zou willen zijn.

Het begint bij bewustwording, van daaruit kunnen er nieuwe verlangens ontstaan en kan je keuzes gaan maken.

De bijzonder energie van Kindness
Mijn bewustzijnsproces omtrent aardig zijn begon vorige maand, toen ik midden in een challenge over Kindness viel. Een woord met een hele bijzondere energie, die ik in de Nederlandse vertaling niet kan terug vinden of voelen. Het was vooral de energie die dusdanig resoneerde dat ik besloot aan de challenge mee te doen. En elke dag begon ik mij, bij het lezen en doen van de opdrachten, meer en meer te realiseren hoe essentieel aardig zijn eigenlijk is in het leven en op deze planeet.

Aardig zijn vanuit verbinding
Het gaat hier dan natuurlijk wel over aardig zijn voor jezelf, je lichaam en anderen, vanuit de verbinding met je ware essentie. Niet om aardig gevonden te worden en waardering van buitenaf te krijgen. Want hoe zou het bijvoorbeeld voor jou zijn, als je aardiger bent voor jezelf?

Je zult waarschijnlijk meer verbinding en rust ervaren, je vrolijker voeler... wat er weer voor zorgt dat je liever en aardiger bent voor je omgeving.

En hoe belangrijk is de rol die je lichaam hierin speelt, als creator en apart bewustzijn met zoveel wijsheid? Je hebt het misschien net als velen van ons nooit geleerd, maar ga opnieuw de verbinding aan met je lijf. Jij bent niet je lichaam, je lichaam is onderdeel van jou en een tool om te creëren, te genieten en te ervaringen op te doen.

Hoe het is om aardig te zijn
Maar terug naar de vriendelijkheid, het aardig zijn, de kindness... welke voor jou het meeste resoneert. Neem even een minuutje te tijd om te voelen: Hoe voelt aardigheid voor jou, hoe voelt aardig zijn voor je lijf voor jou en voor anderen? Maak die gevoelsessenties groter en groter en groter en groter, totdat je gehele bewustzijn hiermee is gevuld. Lekker toch? En misschien roept het weerstand op, mooi! Laat het er vooral zijn. Wat heb jij ooit over aardig zijn besloten en was deze mening of conclusie wel van jou? Let it go!

Zou jij graag wat aardig zijn voor jezelf en anderen? Kies dan 1 of 2 van de onderstaande tips en ga er een tijdje mee aan de slag.

6 tips om aardiger te zijn:

  • Doe elke dag gedurende 15 minuten (of meer) iets waar je heel blij van wordt en wat je echt leuk vindt om te doen. Ook als het iets ‘geks’ is als schommelen, hinkelen, punniken… gooi je eigen oordelen overboord en gaan!
  • Zeg elke ochtend heel bewust je lichaam gedag. Raak het aan, bedank het of nodig het uit om mee op avontuur te gaan vandaag.
  • Word je heel bewust van wanneer je jezelf veroordeelt of fout maakt. Merk dat je het doet en zeg stop! Ik hoef dit niet meer te doen. Maak het licht met humor: wat grappig dat ik dit weer deed of dat ik hier een mening over heb.
  • Besteed aandacht aan het verzorgen van je lichaam en vraag je lichaam waar het naar verlangt, als dat voor jou prettig voelt. Je zal misschien niet direct antwoord krijgen maar kijk wat voor jou licht voelt. Smeer jezelf uitgebreid met olie of lotion, neem een heerlijk bad of bezoek vaker de sauna of een masseur.
  • Koop of doe iets voor jezelf waar je al heel lang naar verlangt, maar waarvoor je jezelf voorheen niet waardevol genoeg vond. Een heerlijke parfum, een luxe diner, een welverdiende vakantie, nieuwe kleding… geniet er intens van.
  • Maak op straat bewust contact met een andere persoon. Lach naar deze persoon en blijf lachen zelfs als het een beetje ongemakkelijk begint te voelen.

Speel en geniet! Voel en ervaar de kracht en essentie van aardig zijn, vooral voor jezelf!

 

Deel deze pagina
De kracht en essentie van aardig zijn

Verlang jij ernaar om meer JEZELF te zijn... altijd & overal?

Meld je dan nu aan voor mijn E-zine en ontvang het

Gratis e-book BEWUST ♥ JEZELF ♥ ZIJN met 3 simpele, krachtige tools voor dagelijks gebruik.

Privacyverklaring