07-11-2016

Hoe behoud je die positieve vibes, als het even niet zo lekker loopt?

Je kent het wel. Het ene moment loopt alles lekker soepel en ervaar je een enorme flow. Je barst van de ideeën en de energie. Niets lijkt je meer te kunnen stoppen. Tot iets of iemand opeens roet in het eten gooit. Je voelt je futloos, begint je opeens zorgen te maken of blijft maar last houden van dat vervelende koudje of die rugpijn. Maar hoe zorg je er nu voor dat je zo snel mogelijk weer back on track bent en weer helemaal in de flow?

Zelf heb ik al een aantal weken ‘last’ van mijn onderrug. Een hernia-achtige ‘oude’ blessure, die weer opspeelde op het moment dat ik zoveel inspiratie had en tot actie over wilde gaan. Omdat het mij nogal overviel, was ik in eerste instantie vooral bezig met de gevoelens en emoties, die dit ongemak met zich meebrachten. De pijn, de frustratie, het ongenoegen en vooral veel oud verdriet.

Wanneer je vastloopt of tegenslag ervaart is het belangrijk dat je de emoties en gevoelens die hierdoor ontstaan er kunt laten zijn, zonder onderdeel. Het heeft geen zin om ze weg te duwen en er weerstand tegen te voelen. Alles wat er gebeurt is in jouw voordeel, ook al voel je dit niet direct. Maak de weg vrij om te ontdekken welk verlangen dit voorval bij je oproept, door stil te staan bij wat je voelt en ervaart in je lijf. Verwelkom de blokkade of pijn als het ware en laat het er volledig zijn (als deel van jezelf). Je zult zien dat wanneer je hiervoor de tijd neemt, er vanzelf rust en ontspanning ontstaat.

Ik kon mijn rugprobleem er niet direct helemaal laten zijn, daar was wat meer voor nodig. Maar vanuit de pijn en frustratie waren mijn verlangens wel direct duidelijk: ontspanning in mijn lijf, zodat ik mijn innerlijke stroom volledig kon volgen.
Soms is direct helder welk verlangen een bepaalde situatie met zich meebrengt, bijvoorbeeld wanneer je je irriteert aan overlast van de buren en je ernaar verlangt om serieus genomen te worden. Maar het kan ook zijn dat er meer tijd nodig is om helderheid te krijgen in je verlangen of dat er nog een dieper verlangen is.

Vaak komt de helderheid vanzelf wanneer je kiest voor moeiteloosheid en je je overgeeft aan de situatie. Door in de overgave te gaan stel je jezelf open om via de signalen van de intuïtie, oplossingen en inzichten aangereikt te krijgen. Zorg ook dat je niet blijft doorwerken of aanmodderen, de meeste energie en inspiratie krijgt je juist wanneer je de dingen doet waar je blij van wordt. Ga de natuur in en neem ook vooral de tijd om in stilte te zijn en je te verbinden met je verlangens of herinneringen die fijne gevoelens oproepen.  

Ik heb er in mijn geval voor gekozen om steeds per moment aan te voelen waar ik zin in had of wat gezien de pijn goed voelde. Maar pas toen ik me echt kon overgeven aan de situatie, kwamen de inzichten en oplossingen die me konden helpen bij dit herstel. De ene keer wat moeitelozer dan de andere keer ;-D maar zo werkt het nu eenmaal.

Nu geniet ik van alles dat in me opkomt om te doen en ervaar ik steeds meer ontspanning in mijn lijf en in alles dat ik doe.

Kortom, hoe behoud je je positieve vibes:

  • Ervaar je gevoelens en emoties bij tegenslag of een vervelend situatie. Laat het er zijn als een deel van jou, zonder oordeel en zonder jezelf in de emoties te verliezen.
  • Ontdek welk verlangen de situatie met zich meebrengt.
  • Ga op zoek naar dingen die je een goed gevoel geven, zoals fijne herinneringen, een lekkere maaltijd of een mooi boek.
  • Geef je over aan de situatie en kies voor moeiteloosheid. Laat het Universum je de oplossingen aanreiken en volg je innerlijke flow.
  • Ontspan en geniet van jezelf en de dingen waar je blij van wordt. Ga niet proberen jezelf blij te maken, maar stel jezelf steeds opnieuw de vraag: wat voelt nu beter om te doen?

Succes en wees lief voor jezelf. Misschien gaat het niet in een keer moeiteloos... dat is ok!

Deel deze pagina

Verlang jij ernaar om meer JEZELF te zijn... altijd & overal?

Meld je dan nu aan voor mijn E-zine en ontvang het

Gratis e-book BEWUST ♥ JEZELF ♥ ZIJN met 3 simpele, krachtige tools voor dagelijks gebruik.

Privacyverklaring