29-12-2016

Wat zou jij graag willen ontvangen?

Wat zou jij graag willen ontvangen? Is de vraag die van de week bij mij oppopte. Op zich niet een hele vreemde vraag, aangezien ik al een aantal weken werk aan mijn nieuwe programma Liefdevol Ontvangen in 30 dagen. Maar toch wel een vraag die zich onderscheidt van de vele andere vragen, die je worden gesteld aan het einde van het jaar. Wat zijn je goede voornemens, welke doelen wil je bereiken, wat ga je anders doen?… voel je het verschil.

Lichtheid
Al deze vragen zitten in de actie modus, roepen direct moeite doen op en voelen voor mij wat zwaar. Terwijl ontvangen daarentegen heel licht voelt, gemakkelijk en plezierig. Maar wat maakt dat toch zoveel mensen het moeilijk vinden om te ontvangen en liever geven? Zichzelf soms compleet weggeven?

Open stellen
Allereerst vraagt het om een stukje kwetsbaarheid, om te vragen waar je naar verlangt en je open te stellen om het te ontvangen. Maar het vraagt ook om verbinding met jezelf, om te ontdekken wat je diepste verlangens zijn. En dan zijn er nog al die overtuigingen die omhoog komen als het over ontvangen gaat: ik ben het niet waard om zomaar iets te krijgen, ik kan alleen maar ontvangen als ik heel hard werk en mezelf laat zien. Maar wat als dat allemaal niet waar is en ook JIJ moeiteloos kunt ontvangen waar je naar verlangt? Wat zou je dan graag ontvangen?

Ontdek wat jij graag wilt ontvangen

  • Ga even rustig zitten en haal een aantal keren diep adem. Breng je aandacht naar binnen en vertraag je ademhaling. Verbind je met je hart of intuïtie en stel jezelf de vraag: wat zou ik graag willen ontvangen. Kijk, voel en ervaar wat er naar boven komt. Het kan zijn dat er direct een aantal dingen omhoog komen, waar je blij van wordt. Maar het kan ook zijn dat het de komende tijd pas helder wordt.
  • Je kunt ook vanuit die rust en verbinding een vel papier pakken en gewoon beginnen te schrijven waar je naar verlangt. Blijf doorschrijven en haal je pen niet van het papier. Doe dit ongeveer 15 minuten en zie wat zich ontvouwt.
  • Let wel dat je je verlangens altijd positief formuleert en je je focust op wat je WEL wilt in plaats van wat je NIET meer wilt. Alles is mogelijk dus je kunt helemaal los gaan… we leven niet voor niets in een ongelimiteerd universum ;-D
  • Pak nu het verlangen dat het meest resoneert en waar je vrolijke kriebels van in je buik krijgt. Visualiseer dat je dit verlangen in een prachtige gekleurde ballon stopt met jouw naam erop. Je kijkt er vol trots naar en laat hem vervolgens los. Je ziet hoe de ballon de lucht in gaat en steeds kleiner en kleiner wordt, totdat je hem niet meer kunt zien.
  • Neem vervolgens de beslissing: Ik ben in staat om alles te ontvangen waar ik naar verlang. Zeg deze zin net zo lang, totdat je het echt voelt in je lijf.
  • Stel jezelf open en wees nieuwsgierig naar alles wat er op je pad komt. Je verlangen komt nooit in de vorm, waarin jij het verwacht!!

Ik wil komende jaar nog meer liefde, inspiratie, geld, inspirerende mensen, opdrachten en avonturen ontvangen. Ik wil alles en iedereen zonder oordeel kunnen ontvangen, bewust, grenzeloos, in liefde en dankbaarheid. En jij?

Verlang jij er diep in je hart naar om liefdevol te kunnen ontvangen, maar weet je niet precies hoe? Doe dan mee met het online groepsprogramma Liefdevol Ontvangen in 30 dagen. En ontdek hoe leuk en gemakkelijk het eigenlijk is om jezelf open te stellen voor alles waar je naar verlangt. We starten dinsdag 14 februari op Valentijnsdag… een prachtige dag om liefdevol te ontvangen.

Deel deze pagina
Wat zou jij graag ontvangen

Verlang jij ernaar om meer JEZELF te zijn... altijd & overal?

Meld je dan nu aan voor mijn E-zine en ontvang het

Gratis e-book BEWUST ♥ JEZELF ♥ ZIJN met 3 simpele, krachtige tools voor dagelijks gebruik.

Privacyverklaring