04-05-2018

Vol vertrouwen zijn zonder te weten waar je heen gaat

Ik kan me soms zo verbazen. Over een kopje thee dat € 2,40 kost, mensen die op hun mobiel moeten kijken tijdens het autorijden, de haast die iedereen schijnt te hebben, het niet gebruiken van je knipperlicht... en weet je wat het leuke is. Ik hoef er niets van te vinden en dat is zó lekker!

Om gewoon te observeren, alles te laten zijn en tegelijk vragen te stellen, voor mezelf en voor het collectief. Want hoe zou het zijn om werk te doen waar je blij van wordt? Om in verbinding te zijn met jezelf en iedereen om je heen? Om je te realiseren wat echt belangrijk is in je leven en dat je zelf de regie hebt? Het brengt een grote glimlach op mijn gezicht.

Het voelt soms, alsof ik samen met een paar anderen over geheime informatie beschik... een soort toverboek met alle antwoorden. Waardoor ik in staat ben rust te ervaren in mijn hele zijn en bewust te kiezen voor wat ik belangrijk vind. De flow te volgen en met totaal gemak te groeien en genieten. Toch is niet alles wat het lijkt.

Ik weet het namelijk ook niet... ik weet niet waar het heen gaat en wat ik hiervoor allemaal mag doen. Wat ik ga ontdekken en wie ik mag zijn. Aan de ene kant super spannend en aan de andere kant: het is! Ik zie de beelden van mijn verlangen regelmatig voorbij schieten of ik zit er middenin. Er is lichtheid, ruimte, de warmte van de zon en nog veel meer plezier dan ik me ooit heb kunnen voorstellen.

Ik heb mezelf toestemming gegeven om te spelen en te ontdekken wat mijn waarheid is.

Er is een soort van richting.. beelden, gevoelsessenties en ervaringen die ik graag zou willen meemaken en waarvan ik vooral in het NU erg kan genieten. Want ook ik weet, meer is er niet. Alles IS...  NU! Maar de beelden geven me richting. En omdat ik mezelf toestemming heb gegeven om te spelen en te ontdekken wat mijn waarheid is, ben ik in staat te genieten van elke stap. Nou ja, meestal dan.

Ook ik loop wel eens vast. Gefrustreerd omdat ik denk dat er dingen zijn die ik moet doen, maar waarvoor het blijkbaar niet het juiste moment is. Ik lach en erken dat ik de afgelopen middag totaal niet alignment was. Op hetzelfde moment raak ik van binnen vervult met een overweldigende gevoel van liefde. Ik krijg tranen in mijn ogen en voel me zo intens dankbaar, voor wie ik ben en wat ik mag doen.

Met vallen en opstaan bewegen in de richting van mijn zieledoel en voor anderen hierin een voorbeeld zijn. Moeiteloosheid en plezier ervaren in alles wat ik doe en vooral genieten... van elke dag, elk moment, van elke avontuur, de oordelen die ook ik soms heb en de frustratie. Erkennen en zien wat is, zodat het leven nog voller en intenser door mij heen kan stromen. Ik ben er klaar voor! Stroom jij mee?

5 tips om vol vertrouwen te zijn zonder te weten waar je heen gaat:

  • Maak ruimte om regelmatig even heel bewust in het moment te zijn, dit kan voor 20 seconden of 20 minuten. Haal diep adem, leg je mobiel een keertje weg en neem de wereld bewust in je op of staar een tijdje dromerig voor je uit zonder specifieke focus op een voorwerp op gedachte.
  • Vraag jezelf af, van alle opties die je in elk nu moment hebt, welke het beste voelt en ga voor degene waar je interesse naar uitgaat en waar je energie van gaat stromen. Gaat je aandacht naar iets anders uit of voelt het niet meer fijn, stem dan weer opnieuw af op je mogelijke opties en kies voor waar je blij van wordt.
  • Geef jezelf toestemming om te spelen en te ontdekken wat jouw waarheid is. Laat je inspireren door anderen als dat goed voelt, maar volg je eigen pad en ontdek wat voor jou werkt. Ook ik spreek niet de waarheid.
  • Loopt het even niet zo lekker of lukt het niet je stroom te volgen? Veroordeel jezelf niet! Erken wat er is gebeurd en lach erom, hoe wordt het nog beter dan dit?
  • Laat los wat anderen 'ervan' denken, JIJ wilt toch een leuker en moeitelozer leven... of niet?!
  • Geniet, geniet, geniet... van elke stap (oh sorry, dat is punt 6)

 

Deel deze pagina
Vol vertrouwen zijn zonder te weten waar je heen gaat

Verlang jij ernaar om meer JEZELF te zijn... altijd & overal?

Meld je dan nu aan voor mijn E-zine en ontvang het

Gratis e-book BEWUST ♥ JEZELF ♥ ZIJN met 3 simpele, krachtige tools voor dagelijks gebruik.

Privacyverklaring