18-08-2014

5 tips om acquisitie leuk te maken én effectief!

Acquisitie. Essentieel voor je onderneming, maar voor veel zelfstandigen een drempel. Want waar vind je nieuwe klanten en hoe kom je met ze in contact? Veel ondernemers denken dat het bij acquisitie draait om anderen te vertellen hoe goed je bent en om te ‘leuren’ met jouw producten en diensten. Terwijl het vooral gaat om het goed kunnen verwoorden van jouw toegevoegde waarde.

Welke resultaten kun jij bereiken voor je klant, wat levert hem dit op en waarom ben JIJ de aangewezen persoon om hem te helpen? Wanneer je dit helder hebt...en dat is best een hele opgave, dan heb je al een belangrijke stap gezet. Maar hoe maak je acquisitie nu leuker en ook effectief?

1. Gooi je overtuigingen overboord

  • Acquisitie is lastig en niet leuk => Acquisitie mag én kan leuk zijn, vooral als je het op jouw eigen unieke wijze doet.
  • Wie ben ik om mezelf als expert neer te zetten? => Jij weet waar je over praat en je bent goed genoeg, dus zet jezelf vooral neer als de expert op jouw vakgebied. Dit versterkt je positie in de markt.
  • Ik hoef niet veel geld te verdienen. Het is mijn levensmissie om jou te helpen, ik zie dat als een cadeautje => Jij mag een goede prijs vragen voor je producten en diensten. Sterker nog: je bent dit verplicht! Je levert namelijk een belangrijke (meer)waarde voor je klant. Het motiveert jou én je klant om tot een optimaal resultaat te komen en het zorgt ervoor dat je als ondernemer serieus wordt genomen.

2. Start met relatiemarketing
Dit is een vorm van marketing waarbij je met je potentiële klanten een band opbouwt door waardevolle informatie met ze te delen, bijvoorbeeld door middel van een nieuwsbrief. Hierdoor leren ze jou kennen, aardig vinden en vertrouwen, wat er uiteindelijk voor kan zorgen dat ze tot koop over gaan.

Door te kiezen voor een vorm die bij jou past, ben je nog beter in staat jouw meest ideale klant aan te trekken. Je kunt bijvoorbeeld denken aan een nieuwsbrief met blogs, video’s, adviezen, testimonials, instructies, foto’s etc.

3. Stel potentiële klanten in staat om kennis met je te maken
Bied een gratis intakegesprek, (inspiratie)sessie of training aan, zodat de klant kan zien wie jij bent en wat je te bieden hebt. Dit stelt jou tevens in de gelegenheid te bepalen of deze persoon tot jouw ideale doelgroep behoort en of jij met hem of haar zou willen werken.

Belangrijk is wel dat je jezelf tijdens zo’n eerste gesprek of sessie volledig openstelt voor je potentiële klant en zijn behoeften. Je kunt na afloop een aanbod doen, maar het sluiten van een koop moet niet het doel van het gesprek zijn.

4. Kies voor marketingvormen die bij jou passen
Er zijn ontzettend veel manieren om potentiële klanten te verleiden tot het kopen van jouw producten of diensten, maar geen enkele tool is de beste. Om die reden én om het voor jou vooral leuk te maken, is het belangrijk te kiezen voor een vorm die bij jou past. Houd je niet van netwerken of het organiseren van events? Doe het dan vooral niet.

Ga opzoek naar jou ideale methode of vorm en als deze nog niet bestaat, dan verzin je hem zelf. Is het zo simpel? Ja. Gebruik je creativiteit en werk samen met je intuïtie aan jouw eigenwijze marketingvorm en je zult zien dat je meer leuke klant aantrekt.

5. Doen, ervaren, verbeteren en belonen!
Ga stap voor stap aan de slag en beloon je acties. Trek het je niet persoonlijk aan als je een NEE te horen krijgt, soms is het niet het juiste moment of de juiste persoon. Verbeter je eigen marketingboodschap en je verhaal, oefen dit met je coach of andere ondernemers in een veilige omgeving. Volg je hart en blijf altijd in verbinding met je missie en met jezelf!

Veel succes!

Wil je meer inspiratie over zakelijk groeien, vrijheid en intuïtief ondernemen? Meld je dan rechtsboven aan en ontvang twee keer per maand mijn E-zine met artikelen, tips en informatie over mijn aanbod.

Deel deze pagina

Verlang jij ernaar om meer JEZELF te zijn... altijd & overal?

Meld je dan nu aan voor mijn E-zine en ontvang het

Gratis e-book BEWUST ♥ JEZELF ♥ ZIJN met 3 simpele, krachtige tools voor dagelijks gebruik.

Privacyverklaring