17-10-2016

Wanneer stroom jij moeiteloos?

Sinds ik terug ben uit Portugal geniet ik weer in mijn eigen omgeving en mijn eigen huis. Van de vele zonnige dagen die we de afgelopen tijd hebben gehad en het weerzien met vrienden en familie. Veel mensen vroegen me steeds: en, ben je al gewend? Eh ja, zei ik dan een beetje verbaast. Het lijkt soms wel alsof ik me steeds moeitelozer aanpas aan de omgeving waar ik op dat moment ben. Of dat nou een ‘vreemd’ huis is in Portugal, een mooie chambre d’hote in Frankrijk of mijn eigen vertrouwde huis. Toch voelde het anders…

Moetjes
Het werd me ineens duidelijk… ik had opeens weer zoveel moetjes. Er waren mensen die iets van me wilden, dingen die gedaan moesten worden. Ik bedacht me dat het ook zoveel moeilijker is om hier in Nederland mijn stroom te volgen dan in Portugal. Duhhh… dat was een lekkere overtuiging die ik erin had gegooid en waar ik de afgelopen weken ook echt in was gaan geloven. Het leek wel alsof ik moeiteloos in mijn oude patroon van DOEN was geschoten. Zucht!

Oude overtuigingen
Totdat ik mij de afgelopen week bewust werd, dat ik die moetjes allemaal zelf aan het creëren was. Zelf mijn lichaam gaf duidelijk aan dat het tijd werd om rust te nemen en gewoon even lekker te zijn. Een paar dagen alleen thuis, luisterde ik naar wat opnames en genoot ik ervan om weer in verbinding met mezelf te zijn. Ik gooide mijn overtuiging overboord en stemde af op het gevoel: hoe zou het zijn als ik altijd en overal mijn innerlijke stroom kan volgen? Ik voelde direct de rust die als een deken over mijn heen viel, de lichtheid, het plezier, maar ook de speelsheid die ontstond. Het gevoel om lekker gek te doen.

Verbinding
Tijdens een heerlijke wandeling langs de Rotte viel me op dat het water behoorlijk hard stroomde en de verbinding vormde tussen de natuur en de stad. Ik stemde verder af op mijn eigen stroom en vroeg me af: wanneer ben ik nou helemaal in de flow, volg ik mijn joy en geniet ik het meest? Opeens hoorde ik het geluid van een havik, het was mijn havik. Het totemdier dat er altijd voor mij is als ik haar nodig heb.

De havik
Ik verbond me met de energie van de havik en volgde haar stroom. Zij zweeft, gedragen door de thermiek, heel hoog in de lucht. Alert op alles wat er onder haar gebeurt, zodat ze op het juiste moment in actie kan komen. Maar wanneer gaat dit met gemak? Als ze niet de druk ervaart om haar jongen te voeren of om een schuilplaats te vinden. Maar als ze vrij is om te zweven, om zichzelf mee te laten voeren en te genieten.

De natuur
Ik realiseerde me dat dit voor mij ook geldt… en voor jou waarschijnlijk ook. Dat je het meest in verbinding bent met je (hogere) zelf of je innerlijke stroom, wanneer je zonder doel op pad gaat en mag genieten. Maar ik voelde ook heel sterk mijn verbinding met de natuur, dat alles bij mij vele malen sterker stroomt als ik mij in de natuur bevindt. Dat mijn zintuigen dan op scherp staan en de inspiratie met gemak opborrelt. Ik wist dit natuurlijk al wel, maar toch mooi om dit opnieuw te realiseren.

Nieuw verlangen
Direct ontstond er bij mij een nieuw verlangen, om nog veel vaker en dichter in de natuur te mogen zijn. Ik ademde dit verlangen als het ware in en ervaarde een enorme energiestroom in mezelf, het gevoel van vrijheid, vreugde, speelsheid, lichtheid en innerlijke rust… mmmm. Dan komt de tevredenheid, yes dit is wat ik heel graag wil.

Ben je benieuwd waar en wanneer jij het meest moeiteloos stroomt?
Neem dan de tijd om even in stilte te zijn. Om naar binnen te keren en jezelf de vraag te stellen: wanneer ervaarde ik voor het laatst een enorme flow? Kijk welke situatie het eerste te binnen schiet en verbind je weer met dit moment. Wat voelde je toen, waar was je en wat deed je? Dompel jezelf onder in dit gevoel en stel je voor dat je je altijd zo kon voelen. Wat zou dit voor jou betekenen en welke nieuwe verlangens brengt dit gevoel met zich mee? Stem je af op een van deze verlangens en ervaar ze alsof ze al werkelijk zijn, met al je zintuigen.

Veel plezier!

Deel deze pagina

Verlang jij ernaar om meer JEZELF te zijn... altijd & overal?

Meld je dan nu aan voor mijn E-zine en ontvang het

Gratis e-book BEWUST ♥ JEZELF ♥ ZIJN met 3 simpele, krachtige tools voor dagelijks gebruik.

Privacyverklaring