07-09-2017

Ga je voor bewustwording en kies je voor jezelf of blijf je stressen en pijn lijden?

Overleven
Ben jij ook zo goed bezig…weer helemaal volgens schema nu de vakantieperiode weer voorbij is. Of ben je een van de vele die met z’n tanden op elkaar stug verder gaat. Die de zomer ternauwernood heeft overleeft en gewoon weer door buffelt, terwijl je jezelf eigenlijk verre van fit voelt en hunkert naar een time out. Maar wat houd je nu écht tegen om dat niet te doen?

Overtuigingen
Oh ja, dat kan natuurlijk niet omdat je geen tijd hebt, of opvang voor je kids en omdat het geld gewoon moet blijven stromen. Maar ja, hoe lang kan dit nog allemaal doorgaan voordat je erbij neervalt. Normaal schrijf ik niet van felle blogs, maar ik ben verbaasd over de signalen die ik waarneem in mijn omgeving. Mensen die zich al weken niet lekker voelen, ziek zijn geweest tijdens hun vakantie en gewoon weer verder gaan alsof er niets aan de hand is.

Fysieke pijn & stress
Sinds ik mij de afgelopen tijd meer ben gaan focussen op lichaamswerk en ik nog meer ervaring heb opgedaan op het gebied van pijn en blessures. Ben ik me alleen maar meer gaan realiseren, dat alles draait om VERBINDING. Verbinding met jezelf, je lijf, je gevoelens en verlangens. En laat dan nu net ook mijn calling of roeping zijn die zich steeds meer helder maakt… vandaar misschien ook de collectieve pijn die ik waarneem.

Bewustwording
Maar terug naar die verbinding en wees eens eerlijk… in hoeverre ben jij je gewaar van je lijf. Luister je wel eens naar de signalen van je lichaam of wacht je tot het echt gaat schreeuwen en je een ernstige blessure oploopt of ziek wordt? Ben je in staat te voelen wat waar is voor jou en waarnaar je echt verlangt in je leven? Of druk je alles maar weg en veroordeel je het. Je niet bewust van de keuze die hebt, door alle overtuigingen die je in de weg staan en vertellen wat niet mogelijk is.

Tijd voor jezelf
Maar het kan ook anders, door eens te beginnen met wat meer in verbinding te 'zijn'. Gewoon ff helemaal niets doen en je gewaar worden van alles dat er om je heen gebeurt en in je lijf, zonder oordeel. Het is een eerst stap naar meer bewust zijn, die maar een paar minuten per dag vraagt. Een korte oefening waarbij je even diep ademhaalt en de focus wegneemt van je gedachten. Zodat er een rustmoment ontstaat en ruimte voor inspiratie.

Kies voor jezelf... je bent het waard.

Ga hier de komende weken eens mee aan de slag en doe dit een aantal keren per dag, gedurende 5-30 seconden. Of probeer een van de andere tools uit die je vind in mijn gratis e-book Bewust Jezelf Zijn.

Veel ontspanning en inspiratie gewenst.

Deel deze pagina
Bewustwording en kiezen voor jezelf of pijn lijden

Verlang jij ernaar om meer JEZELF te zijn... altijd & overal?

Meld je dan nu aan voor mijn E-zine en ontvang het

Gratis e-book BEWUST ♥ JEZELF ♥ ZIJN met 3 simpele, krachtige tools voor dagelijks gebruik.

Privacyverklaring