18-10-2017

Geen idee waar je heen gaat? Volg de weg van lichtheid

Soms heb ik van die momenten, dat ik het even niet meer weet. Het voelt alsof ik in een grote ruimte ben waarin ik alles kan creëren waar ik naar verlang. Het voelt er licht, ruimtelijk, zacht en ik ervaar een enorme rust. Maar in die ruimte kom ik ook allemaal interessante energieën tegen... gedachtes, overtuigingen. Want wat als echt alles mogelijk, wat zal ik dan eens gaan doen?

Ik heb de neiging om me weer vast te klampen aan oude patronen en oordelen, misschien omdat het zo vertrouwt voelt. Maar dit zijn nu juist de dingen die ik gedag heb gezegd, zodat ik volledig mezelf kan zijn in alles wat ik doe. Mijn eigen waarheid kan ontdekken en mijn intuïtie kan volgen.

Wanneer ik mijn ogen sluit schieten er wat beelden voorbij… van ons mooie huis in Portugal, de gave events en co-creaties met inspirerende mensen over de wereld. Mmm… ik ontspan en voel hoe het is om daar te zijn, om hier nu te zijn in dit moment. In verbinding met mijn verlangens en mijn lichaam.

Omarm het “niet weten”
Natuurlijk weet ik allang wat ik wil en waar ik in het diepste van mijn hart naar verlang, maar ik voel ook dat er zoveel meer mogelijk is. En dat er heel bijzondere, grootste dingen staan te gebeuren. Expansie, excitement, groei en bloei, die elke verwachting voorbij gaat. Het voelt zo spannend en vooral onwennig om niet te weten hoe de dingen gaan lopen. Dit maakt het soms moeilijk om mijn stroom te blijven volgen.

Om te voorkomen dat ik terugschiet in mijn hoofd, gebruik ik de tools van Acces Consciousness. “Clear” ik mijn oude overtuigingen  en stel ik vooral veel vragen: Wat is er nog meer mogelijk? Op welke manier gaat dit uitwerken die ik nooit had kunnen bedenken? Hierdoor open ik weer te ruimte voor creatie en nieuwe mogelijkheden, zonder hierover te moeten nadenken.

Het is voor mij spelen en de lichtheid volgen.

En moet er snel even een beslissing worden genomen, dan kies ik voor de optie die mij het meeste plezier gaat geven en moeiteloos voelt. Want ik weet dat ik elk moment weer opnieuw kan kiezen, wanneer iets mij geen plezier meer geeft of niet genererend is.

Is dit de energie die ik wil kiezen?
Soms is het moeilijk om op deze manier te leven en hopen mijn eigen oordelen en die van anderen zich op. Maar dan stel ik mezelf de vraag: is dit de energie die ik wil kiezen? De energie van schaarste, tekort en niet weten of kunnen? Vaak niet en dat is voor mij voelbaar aan de ‘zwaarte’ van deze energie. Dan kies ik voor iets wat licht voelt en ervaar ik overvloed en liefde in alles om mij heen.

Ga ik voor de weg meest makkelijke weg? Nee, dat niet! Maar wel voor de leukste en meest interessante weg vol uitdaging, groei & bloei.

En jij…? Hoe zou het voor jou zijn om de weg van moeiteloosheid en plezier te volgen? Om meer te spelen en je prettig te voelen bij het niet weten?

Je kunt bijvoorbeeld beginnen met jezelf vaker de vraag te stellen: Voelt dit licht voor mij (=jouw waarheid) en gaat dit mij plezier opleveren? Ontdek wat het met je doet en waar het je brengt. Geniet van je inzichten en/of weerstanden… alles mag er zijn, zonder oordeel.

Veel plezier!

Deel deze pagina
Geen idee waar je heen gaat? Volg de weg van lichtheid

Verlang jij ernaar om meer JEZELF te zijn... altijd & overal?

Meld je dan nu aan voor mijn E-zine en ontvang het

Gratis e-book BEWUST ♥ JEZELF ♥ ZIJN met 3 simpele, krachtige tools voor dagelijks gebruik.

Privacyverklaring