26-04-2017

Jezelf trouw blijven en nog meer rust ervaren

Heb jij dat nou ook… dat je je regelmatig afvraagt hoe je volledig kunt leven vanuit je hart? Hoe je zonder verwachting en zorgen over morgen, je flow volgt? Dat je altijd alleen maar gaat voor wat voor jou goed voelt en waar je echt blij van wordt. En dat in een wereld die zoveel van je vraagt en nog draait op oude overtuigingen, zoals de gedachte dat we geld nodig hebben om te kunnen (over)leven.

Natuurlijk is dit een overtuiging die je zelf in stand houdt. Want ook jij weet diep van binnen dat er altijd voor je gezorgd wordt en zeker als je oprecht leeft, vanuit je hart. Maar ja daar heeft je hoofd, je gezin en je omgeving vast andere ideeën over... Maar goed, daar wil ik het nu niet met je over hebben. Dit spannende avontuur mag je zelf gaan ervaren, als je er klaar voor bent.

Je leven omgooien?
Als je je bewust wordt van je verlangen om meer vanuit verbinding te leven, dan heb je snel de neiging om alles wat niet meer resoneert uit je leven te bannen. Omdat je ervan overtuigt bent dat het je in de weg staat om je hart te volgen, terwijl het je in veel gevallen juist kan dienen. Bijvoorbeeld een baan die je inkomen bezorgt, terwijl jij op ontdekkingsreis naar jezelf bent. Of (kleine) groep mensen die openstaat voor jouw gedachtengoed en graag geïnspireerd wil worden door jou. Zodat jij stap voor stap meer je stroom kunt gaan volgen.

De bereidheid tot bewustwording
En vooral die laatste woorden zijn erg belangrijk... stap voor stap. Je bent namelijk zo geconditioneerd in je leven dat je echt niet van de een op andere dag alles kunt laten vallen om alleen nog maar (in alles dus) je hart te gaan volgen... een uitzondering daargelaten. Belangrijk is dat je bereidt bent om je steeds meer en meer bewust te worden van je eigen doen en laten. Om te zien wanneer je wel en juist niet vanuit alignment handelt. En niet om jezelf te veroordelen voor al die keren dat je het niet doet en reageert vanuit conditioneringen. Want je bent namelijk een mens.

Maar juist door het te zien, het toe te geven aan bijvoorbeeld je omgeving en erom te lachen, zal je steeds puurder worden in je zijn. En je zult merken dat wanneer je iets toch veroordeelt, dat dit vaak het juiste moment is voor jou of de ander... goddelijke perfectie, synchroniciteit of hoe jij het wilt noemen.

Trouw blijven aan jezelf is jezelf volledig ontvangen voor wie je bent en weten dat je altijd op het juiste pad bent, ook als je een ‘fout’ hebt gemaakt. Dat je steeds opnieuw de keuze hebt, elke NU moment opnieuw, om een ander pad in te slaan en jezelf af te vragen: wat voelt voor mij goed? Om steeds gemakkelijk antwoord te kunnen geven op deze vraag, is het fijn om voor jezelf ruimte te creëren en regelmatig in stilte te zijn. Je open stellen voor je intuïtie en het leven zien ontvouwen. Moeiteloos!

Nog meer tips om trouw te blijven aan jezelf en meer rust te ervaren:

  • Maak gebruik van mijn oefening om je over te geven in het NU moment en verbinding te maken met jouw ware essentie. Om te ontdekken dat alles waar je naar verlangt in dit leven al in jou zit.
  • Wanneer je de neiging hebt om snel te oordelen. Stel jezelf dan regelmatig de vraag: wat als ik hier niets van hoeft te vinden? Voel en ervaar wat er gebeurt in je lijf.
  • Is het oordeel toch je mond al uit? Zeg dan tegen jezelf: wat interessant dat ik hier iets van wil vinden! Dit houdt het luchtig en je vibratie hoog… en ik vind het zelf ook heel grappig om dit te zeggen ;-D
  • Vertrouw op jezelf en jouw weten. Ga situaties niet voorbereiden waarin je vaak in oude patronen schiet. Volg ook hierin de flow & be human.

Speel, ervaar, ontdek, geniet... it’s all about love!

Deel deze pagina
Jezelf trouw blijven

Verlang jij ernaar om meer JEZELF te zijn... altijd & overal?

Meld je dan nu aan voor mijn E-zine en ontvang het

Gratis e-book BEWUST ♥ JEZELF ♥ ZIJN met 3 simpele, krachtige tools voor dagelijks gebruik.

Privacyverklaring