26-06-2017

Krachtige keuzes maken vanuit je hart? Stop met excuses maken!

Je krijgt een berichtje van een vriend of vriendin... ga je volgende week mee naar dat zomerfestival of feestje? Je leest de uitnodiging en het resoneert totaal niet met je. Je energie gaat er niet sneller van stromen of je hebt er gewoon echt geen zin in. Met een zucht denk je na over je reactie... ik wil wel maar..., helaas kan ik niet komen, sorry maar ik kan er niet bij zijn.

Angst voor afwijzing
Maar waarom zoveel excuses gebruiken als je je nergens voor hoeft te schamen? Wanneer je leeft vanuit je hart en altijd je intuïtie of gevoel volgt, dan kan het zijn dat je anderen moet teleurstellen. So be it! Maar we zijn zo gewend om rekening te houden met de ander uit angst voor afwijzing of om veroordeelt te worden. Want wat zou hij of zij er van vinden als ik zomaar eerlijk NEE zeg?

Vertrouwen & rust
Alleen hoe zou het voor jou zijn als je je daar geen zorgen meer om hoeft te maken? Dat je gewoon eerlijk mag zijn in je gevoel en alleen maar ja of nee hoeft te zeggen, zonder uitleg te geven? Terwijl ik dit opschrijf slaak ik een zucht van verlichting... hèèèèe hèèèèe, dat voelt lekker. Maar hoe voelt dit voor jou? Misschien ervaar je bij het lezen van mijn woorden wel weerstand, tinteling of direct een knoop die zich samentrekt in je buik... het is allemaal ok. Als je maar weet dat ook jij hier anders mee om kunt gaan, zodat je meer vertrouwen en rust ervaart bij alle keuzes die je maakt.

Meer vertrouwen en rust ervaren bij alle keuzes je maakt.

In verbinding zijn
Ik vind het persoonlijk heel fijn als iemand vanuit zijn eigen kracht en kwetsbaarheid een eerlijk antwoord geeft. En ik voel het ook wanneer de ander het echt meent. Ik heb dan ook niet de neiging om uitleg te vragen waarom iemand iets wel of niet wil. Én dat is de kracht van in verbinding zijn ofwel in alignment met je gevoel. Zodra jij met heel je zijn voelt dat iets waar is, dan straal je dat uit en zal niemand dat in twijfel trekken. Hooguit dat stemmetje in je hoofd.

Wil jij ook krachtige keuzes vanuit je hart? Stel jezelf dan eerst de vraag: wat voelt goed voor mij? Waar word ik blij van en gaat mijn energie van stromen? Verbind je echt met het gevoel van de verschillende opties, dit maakt het voor jezelf gemakkelijk om je beslissing te communiceren (zonder excuses). Hoe minder oordelen je zelf hebt over je beslissing, hoe minder je omgeving geneigd is om jouw keuze te veroordelen. Wanneer ik bijvoorbeeld een beslissing heb genomen en iets in mij twijfelt nog (kan ik het wel maken om nee te zeggen?), hoe groter de kans is dat de ander hier een punt van gaat maken. Speel hier maar eens mee en ervaar het verschil.

Zorg voor een hoge vibratie
Wanneer je altijd eerlijk bent en dicht bij je gevoel blijft, ben je vol vertrouwen en ervaar je meer innerlijke rust. Je hoeft niet meer te zoeken naar excuses en je zult zien dat het ook invloed heeft op je omgeving. Want alles en iedereen om je heen, is een weerspiegeling van jouw staat van 'zijn'. En wat je uitstraalt dat trek je weer aan! Zorg dus dat je in die hoge (energie) vibratie blijft en nog meer moeiteloosheid en plezier ervaart bij alles wat je doet. 

Deel deze pagina
Krachtige keuzes maken vanuit je hart

Verlang jij ernaar om meer JEZELF te zijn... altijd & overal?

Meld je dan nu aan voor mijn E-zine en ontvang het

Gratis e-book BEWUST ♥ JEZELF ♥ ZIJN met 3 simpele, krachtige tools voor dagelijks gebruik.

Privacyverklaring