19-08-2016

Ben jij ook zo goed in het aantrekken van wat je juist niet wilt?

Van de week stond er op facebook een bericht van een vrouw die 34 weken zwanger is en op de luchthaven van Bali te horen kreeg dat ze niet mocht terugvliegen omdat ze hoogzwanger is. Thuis had ze alles tig keer gecheckt met de luchtvaartmaatschappij en de reisorganisatie en ze had een fit2fly verklaring van haar dokter. Als master manifesteerder van haar eigen gedachten, had ze gecreëerd waar ze al die tijd aandacht aan had besteed: de angst om niet mee terug te kunnen vliegen en te moeten bevallen op Bali.

Gelukkig heeft ze alsnog toestemming gekregen van een lokale arts om te mogen vliegen en hoeft ze daar niet te bevallen. Maar het is wel een mooi voorbeeld van wat er gebeurt als je bewust of onbewust heel veel aandacht geeft aan een verlangen of in dit geval een angst. Dan wordt dit ook werkelijkheid. Want hoe vaak hoor je jezelf of anderen om je heen zeggen: dit heb ik nou altijd, bij mij gaat dit altijd fout, ik trek altijd de verkeerde partner aan? Door dit steeds maar te herhalen trek je ook daadwerkelijk situaties aan die deze gedachtes bevestigen.

Maar hoe zou het zijn als het omgekeerde waarheid is?
Dat jij moeiteloos en met plezier je werk doet, leuke en inspirerende mensen aantrekt en dingen doet die je nooit had durven dromen... Hoe gaaf zou dat zijn? Voor het universum geldt namelijk dat wat je uitzendt, ontvang je terug. Dus door je te focussen op wat je wél wilt en helemaal in te voelen hoe het zou zijn als jouw verlangen is gerealiseerd. Zal je hier stap voor stap meer van ontvangen in je leven.

Jij creëert je eigen werkelijkheid
Elke keer dat jij zegt dat iets niet mogelijk is in jouw leven, dan sluit je ook daadwerkelijk de deur en wordt het bijna onmogelijk om dit te realiseren. Zo komen er bijvoorbeeld regelmatig cliënten bij mij die meer innerlijke rust willen. Ze piekeren zich suf en verlangen naar tijd en ruimte om tot rust te komen. Wanneer ik ze vervolgens meeneem in een korte afstemoefening, laat ik ze ervaren hoe gemakkelijk ze zichzelf met dit gevoel of verlangen kunnen verbinden.

Na het ervaren van dit heerlijke moment met soms zelfs een enorm wauw gevoel, stel ik voor om deze oefening regelmatig thuis te doen. Ik krijg dan heel vaak een moeilijk gezicht te zien of direct te horen dat ze hier echt geen tijd voor hebben. Natuurlijk is dit het hoofd dat vooral vast wil houden aan het oude en niet op verandering zit te wachten. En zeker als het om een andere manier van leven gaat, waarbij we dat hoofd een stuk minder gaan gebruiken en vooral onze innerlijke stroom volgen.

Wennen aan de gedachten dat alles mogelijk is
Maar door je steeds meer bewust te worden van dit oude patroon, deze reflex om gelijk te denken dat dit niet mogelijk is. Des te meer je kunt gaan wennen aan de gedachten dat alles mogelijk is in jouw leven. En dat je in elk NU moment kunt beslissen om dingen anders te gaan doen, te gaan zien en te gaan beleven. Want hoe zou het zijn als jij wel meer tijd voor jezelf hebt? Hoe zou dat voor jou voelen? Door je regelmatig af te stemmen op dit verlangen (en al je andere verlangens) en je open te stellen voor de signalen van je intuïtie moet je eens zien wat er mogelijk is in jouw leven!

Oefening in bewustwording
Let er de komende tijd eens op hoe vaak je zegt of denkt dat iets niet mogelijk is. Dat je geen middelen, tijd, inspiratie of geld voor hebt. Draai deze gedachte of zin vervolgens om en voel eens goed in hoe het zou zijn als het tegenovergestelde waar is. Word je bewust van kleine veranderingen in je gemoedstoestand of in je omgeving. Misschien neem iemand je opeens werk uit handen, waardoor er tijd ontstaat of je ontvangt zomaar geld, een leuk idee, een inspirerende opdracht of cliënt. Stel jezelf open en wees lief voor jezelf als je denkt dat er in eerste instantie niets lijkt te veranderen. Het universum geeft je echt altijd waar je naar verlangt, als jij je maar durft open stelt om het te kunnen zien en ontvangen.

Deel deze pagina

Verlang jij ernaar om meer JEZELF te zijn... altijd & overal?

Meld je dan nu aan voor mijn E-zine en ontvang het

Gratis e-book BEWUST ♥ JEZELF ♥ ZIJN met 3 simpele, krachtige tools voor dagelijks gebruik.

Privacyverklaring