25-07-2014

Van idee tot realisatie komen? Focus op WAT je wilt en niet op het HOE

Soms droom je weg of kruist iets of iemand je pad. Je raakt geïnspireerd met als gevolg een prachtig nieuw plan of idee. Een mooi samenwerkingsverband komt om de hoek kijken, je wilt met een andere doelgroep gaan werken of je hebt ideeën voor een compleet nieuwe dienst. Maar wanneer je hier verder over gaat nadenken, ontstaan de eerste twijfels. Is het wel het juiste moment om dit te gaan doen, wat als het fout gaat en hoe ga ik dit regelen en aanpakken? Er ontstaan zoveel vragen dat het je overweldigd. De kans is groot dat je besluit het idee voorlopig maar opzij te schuiven, zodat je er later nog eens naar kunt kijken.

De meeste ondernemers haken in deze fase van creëren al af. Begrijpelijk, maar zo zonde. Een prachtig idee dat spontaan ontstaat, komt namelijk vaak van binnen of word je door een andere persoon aangereikt. Het zijn de ideeën die je graag wilt realiseren, omdat ze er echt toe doen. Dit zorgt tevens voor een stukje spanning, omdat het echt iets van je vraagt: lef, zelfvertrouwen, creativiteit, eigenwijsheid en de inzet van jouw unieke talenten. Maar áls het lukt om je plan te realiseren, dan heb je echt een stap gezet en kun je jouw klant nog beter van dienst zijn.

Maar hoe zorg je er nu voor dat je ideeën echt tot realisatie komen en je niet afhaakt bij de eerste twijfels of (belemmerende) gedachten? Door je te focussen op WAT je precies wilt. Hiervoor kun je een aantal stappen zetten:

Vorm een beeld van je nieuwe idee of plan
Ga rustig zitten en sluit je ogen. Haal een paar keer diep ademen en droom vervolgens weg bij je nieuwe idee: hoe ziet het er uit, welke gevoel komt er bij je op, wie zijn er bij je? Wat betekent de realisatie van je plan voor jou en je onderneming? Wat zou het jou kunnen brengen?

Beschrijf je eigen wijze voorwaarden
Schrijf na de droomoefening een aantal kernwoorden op die belangrijk zijn bij de uitvoer van jouw plan, bijvoorbeeld creativiteit, uniekheid, gelijkwaardigheid, gevoel.
Vul de lijst verder aan en maak hierbij gebruik van je intuïtie. Stel jezelf bijvoorbeeld de volgende vragen: wat heb ik nodig om deze opdracht te kunnen realiseren? En welke voorwaarden of kenmerken van mijn plan zijn belangrijk voor een optimaal resultaat?

Zet een positieve intentie
Dit is een zin geformuleerd in de tegenwoordige tijd, waarin je zegt wat je wilt hebben bereikt op een zeker moment. Bijvoorbeeld: Op 1 september van dit jaar is mijn nieuwe gratis e-boek klaar en via mijn website beschikbaar voor al mijn potentiële klanten.
Met het zetten van een positieve intentie besluit je om tot realisatie van je plan over te gaan. Hierdoor komen zaken energetisch in beweging en zal je worden geholpen door het universum. Het HOE zal je worden aangereikt op verschillende manieren. Stel jezelf hiervoor open en wees alert op signalen, boodschappen en personen die je dichter bij je doel kunnen brengen.

Pas wanneer je helder hebt wat je precies wilt, ga je onderzoeken welke (kleine) stap je als eerste kunt gaan zetten om dichter bij je doel te komen. Ga vervolgens met deze stap aan de gang en denk niet verder vooruit over je HOE. Wanneer de eerste stap is afgerond, bepaal je intuïtief de volgende. Stap voor stap kom je zo tot realisatie van jouw idee of plan.
Veel succes!

Wil je meer inspiratie over zakelijk groeien, vrijheid en intuïtief ondernemen? Meld je dan rechtsboven aan en ontvang twee keer per maand mijn E-zine met artikelen, tips en informatie over mijn aanbod.

Deel deze pagina

Verlang jij ernaar om meer JEZELF te zijn... altijd & overal?

Meld je dan nu aan voor mijn E-zine en ontvang het

Gratis e-book BEWUST ♥ JEZELF ♥ ZIJN met 3 simpele, krachtige tools voor dagelijks gebruik.

Privacyverklaring