07-07-2014

Zorg voor voldoende rust & ruimte en benut je zomer optimaal

De ene ondernemer legt de hele zomervakantie het werk neer, de ander buffelt gewoon door. Maar wat is er mooier dan te gaan voor een optimale balans? Op die manier kun je bijkomen, nieuwe energie opdoen en heb je tijd voor zaken die al heel lang op je ‘to do’ lijst staan. Want zeg nu zelf; jij ligt ook niet ontspannen op het strand, als je steeds moet denken aan die ene belangrijk klus die nog steeds niet gedaan is. Toch?

Wanneer je als ondernemer niet op vakantie gaat, is het zorgen voor een goede zomerbalans ook van belang. Na een aaneengesloten periode van werken is het nodig om voldoende tot rust te komen. Zodat je nieuwe energie & inspiratie op kunt doen voor je onderneming. Dit vraagt om ontspanning en afleiding. Maar hoe zorg je er nu voor dat je je zomer optimaal benut en dat je voldoende tijd hebt om te kunnen genieten?

5 tips voor het creëren van rust & ruimte

  • Bepaal voor jezelf een vakantieperiode en blok deze in je agenda. Communiceer dit naar je klanten en je omgeving. Maak hierbij ook afspraken met jezelf over je (online) beschikbaarheid. Ben je deze periode helemaal niet online of 1x per week om je mail te checken? Alleen met zo min mogelijk afleiding kun je echt genieten van je vakantie.
  • Ga dingen doen waar je energie van krijgt. Voor de een is dit een verre reis voor de ander een bezoek aan een museum. Maak geregeld afspraken met familie en/of vrienden, die je inspireren en je energie geven. Of kom tot rust in de natuur.
  • Maak dagelijks minimaal 10 minuten tijd voor jezelf om te mediteren, ontspannings- of grondingsoefeningen te doen en contact te maken met je intuïtie. Op die manier werk je ook aan je innerlijke rust en kun je spanning en gedachten laten wegvloeien.
  • Ruim je kantoor of werkruimte op en gooi alles weg wat je niet meer nodig hebt of wat voor jou gekoppeld is aan een negatieve ervaring. Heb je moeite met loslaten? Vraag je dan steeds af waarom iets al zo lang in je kast staat en wat maakt dat je het nog niet hebt weggegooid. Durf lost te laten, zodat er na je vakantie weer ruimte is voor groei.
  • Ga aan de slag met je ‘to do’ lijst en bekijk kritisch wat er op mag blijven en wat eraf kan. Laat je intuïtie je hierbij helpen. Gooi eraf wat niet meer relevant is of verplaats taken naar je ‘could do’ lijst. Bepaal ook welke taak het meest belangrijk is en al (te) lang op je lijst staat. Plan tijd in om hiermee concreet aan de slag te gaan tijdens de zomerperiode. Blok je agenda en ga het doen! Focus je alleen op deze klus.

Ga voor een optimale zomerbalans en geniet van het opgeruimde gevoel en de tijd voor jezelf. Op die manier kun je na de zomer weer met energie en inspiratie aan de slag. Enjoy!

Wil je meer inspiratie over zakelijk groeien, vrijheid en intuïtief ondernemen? Meld je dan rechtsboven aan en ontvang twee keer per maand mijn E-zine met artikelen, tips en informatie over mijn aanbod.

Deel deze pagina

Verlang jij ernaar om meer JEZELF te zijn... altijd & overal?

Meld je dan nu aan voor mijn E-zine en ontvang het

Gratis e-book BEWUST ♥ JEZELF ♥ ZIJN met 3 simpele, krachtige tools voor dagelijks gebruik.

Privacyverklaring