11-11-2014

Verruim je blik en ontdek wonderlijke mogelijkheden

Als ik je nu vraag om te denken aan iets dat je heeeel graag wilt …iets waar je al heel lang naar verlangt. Wat schiet je dan te binnen?

Blijf nog even met je aandacht bij je verlangen…..en denk vervolgens aan een eerste stap die je vandaag zou kunnen zetten om dit verlangen te realiseren. De kans is klein dat er nu een leuk en creatief idee bij je omhoog komt borrelen, want we zijn nu eenmaal gewend aan het denken in schaarste. Nee, daar heb ik nu geen tijd voor, dat is onmogelijk… dat kan ik pas doen als ik: meer tijd, meer energie, een betere baan, voldoende geld of een slank uiterlijk heb.

Maar doe je jezelf met deze gedachtes niet vreselijk tekort? Waarom zou je wachten en bezig blijven met het maken van plannen, als je vandaag al kunt beginnen met het leven van je droom? Ok, je droom leven dat klinkt misschien wat groots, maar je hebt vast iets dat je heel graag zou willen doen of veranderen in je leven. Iets waarbij er een grote glimlacht op je mond verschijnt, als je eraan denkt. Hoe zou het zijn om hiervan écht werk te maken zonder vast te lopen in belemmerende gedachten?

6 tips om je blik te verruimen en wonderlijke mogelijkheden te ontdekken

  • Wees je allereerst bewust van je gedrag waar het gaat om dromen, verlangens en (spontane) ideeën. Negeer je hoofd en blijf zo lang mogelijk in je (fijne) gevoel hangen. Stel jezelf voor hoe het zou zijn als dit hebt bereikt of gedaan.
  • Ontdek of er tijdens dit gevoel direct een ingeving omhoog borrelt over hoe je dit zou kunnen aanpakken of hoe de eerste stap eruit ziet. Gebeurt dit niet, laat je verlangen dan tijdelijk even los, ga er niet over nadenken.
  • Deel je dromen en verlangens, zodat mensen je ook kunnen helpen met het realiseren hiervan. Vind je dit spannend? Ga dan eerst in gesprek met vrienden of bekenden die je kunt vertrouwen. Blijf zo veel mogelijk bij jezelf en bij je gevoel, laat je niet van de wijs brengen door mensen die het niets vinden.
  • Maak dagelijks tijd om te ontspannen en in stilte te zitten. Focus op je ademhaling en laat je gedachten even voor wat ze zijn. Ervaar wat je voelt in je lichaam en luister naar de boodschappen van je intuïtie, dit zal je sneller bij de doel brengen.
  • Vergroot je creativiteit en inspiratie door meer te wandelen, bij voorkeur in de natuur. Verstil je pas en open al je zintuigen. Wees nieuwsgierig als een kind en verscherp je waarneming. Laat je verwonderen en geniet!
  • Stel jezelf open voor alles en iedereen die op je pad komt en wees alert op schijnbare toevalligheden. Deze momenten bieden vaak oplossingen en inzicht. Zet pas de volgende stap als je het ‘gevoel’ hebt dat tijd is om in actie te komen.

Expect the unexpected!

Meer tips en informatie voor een leven met meer voldoening & plezier? Meld je dan rechts boven aan voor mijn E-zine.

Deel deze pagina

Verlang jij ernaar om meer JEZELF te zijn... altijd & overal?

Meld je dan nu aan voor mijn E-zine en ontvang het

Gratis e-book BEWUST ♥ JEZELF ♥ ZIJN met 3 simpele, krachtige tools voor dagelijks gebruik.

Privacyverklaring