14-09-2017

Welke bijdrage kan energetisch lichaamswerk zijn aan jou en je creaties?

Mijn focus begint de laatste tijd steeds meer te liggen op energetisch lichaamswerk. Ik voel dat ik echt van lichamen houd en hier graag mee werk. Maar ook wat het voor mezelf en anderen betekent om weer in verbinding te staan met je lijf en je gevoelens. Om je lichaam te accepteren, te adoreren en ermee te creëren.  En uit ervaring weet ik dat energetische healing en andere vormen van lichaamswerk hieraan een bijdrage kunnen zijn.

Wat is nut en noodzaak van heling en lichaamswerk?
Omdat er in de wereld om mij heen en de mensen die ik volg verschillend wordt gedacht én geoordeeld over nut en noodzaak van heling en lichaamswerk, heb ik mezelf de volgende vraag gesteld:

Is het nodig om jezelf bewust te (laten) helen met energetische healingmethodes als Reiki of Integrated Energy Therapy (IET) om van fysieke of emotionele blokkades af te komen?

Sommige beweren dat dit niet nodig is, omdat je in essentie (in dit nu moment) alles tot je beschikking hebt wat je nodig hebt en volledig heel bent. Hier ben ik het voor een deel mee eens, maar in de praktijk ervaar ik het toch vaak anders.

Fysieke & emotionele klachten
Veel van mijn cliënten komen bij mij omdat ze last hebben van blokkades op bijvoorbeeld fysiek, emotioneel, mentaal of spiritueel niveau. Hierdoor hebben ze juist meer moeite om in het nu te zijn en die verbinding met hun ware essentie te voelen. Dit komt omdat de blokkades zich vaak hebben opgeslagen in het energetisch lichaam (de aura) of in het geheugen van de cellen (cellulair geheugen), wat de verbinding in de weg staat.

Zelfhelend vermogen van het lichaam
Wanneer je deze blokkades weg neemt, bijvoorbeeld met behulp van energetische healingsmethodes of met energetisch lichaamswerk, kan de energie weer vrij gaan stromen en het lichaam opzoek naar een nieuwe balans. Tevens zal het zelfhelend vermogen weer worden geactiveerd, wat de verbinding met je hogere zelf, ziel en essentie weer optimaliseert.

Bewustzijn
Anderen beweren dat energetische heling geen zin heeft als er geen bewustzijn is bij iemand, dus dat die persoon zich niet bewust is van het feit dat hij zelf bijdrage is geweest aan zijn ziekte, pijn of blokkade door het in stand houden van bepaald gedrag of patronen. Dit klopt, alleen wil ik hierbij graag twee dingen opmerken. Ten eerste hebben de meeste mensen die kiezen voor energetische healing al een zekere mate van bewustzijn en of staan ze open om zich bewust te worden.

Verder draagt de daadwerkelijk heling, die vaak na een energetische healing sessie plaatsvindt in het onderbewuste, bij aan het vergroten van bewustzijn. Wat er weer voor zorgt dat het lichaam zichzelf met steeds meer gemak zelf kan helen. Want wanneer jij je bijvoorbeeld bewust begint te worden van bepaald gedrag en inziet dat jij steeds een andere keuze kunt maken, dan is dit inzicht op zich al heling. Hier hoef je verder niets voor te doen.

Heling door bewustwording, zoals in bovenstaand voorbeeld, kan uiteraard ook op zichzelf plaatsvinden. Maar in praktijk blijkt toch vaak bij diepe ingesleten patronen of standvastige overtuigingen, dat bijvoorbeeld energetische healing een bijdrage kan zijn in dit proces. Het kan de onderliggende lagen of blokkades alvast wegnemen en emotionele pijn sneller helen en verzachten.

Kan lichaamswerk een bijdrage zijn?
Voor jezelf is het vooral belangrijk om je af te vragen: kan energetische healing of lichaamswerk een bijdrage zijn aan mij en aan mijn lichaam? Voel je lichtheid en opluchting wanneer je jezelf deze vraag stelt? Dan kan het voor jou een bijdrage zijn. Ik zou zeggen stel jezelf open en kom het een keer ervaren. Laat je overtuigingen en verwachtingen thuis en stel jezelf open om te ontvangen voorbij al je verwachting. Om weer te gaan voelen, de stromen, groeien en bloeien.

Deel deze pagina
Welke bijdrage kan energetisch lichaamswerk zijn aan jou?

Verlang jij ernaar om meer JEZELF te zijn... altijd & overal?

Meld je dan nu aan voor mijn E-zine en ontvang het

Gratis e-book BEWUST ♥ JEZELF ♥ ZIJN met 3 simpele, krachtige tools voor dagelijks gebruik.

Privacyverklaring