04-08-2017

Wholeness… over verbinding, heelheid en wijsheid. En ja, ook in jou!

Wholeness… het woord dat al een paar dagen door mijn hoofd gonst. En een woord dat zoveel mooier klinkt in het Engels dan in het Nederlands: heelheid, maar ook volledigheid, gaafheid, ongeschondenheid.

Als ik me afstem op het woord wholeness dan voel ik een enorme rust en lichtheid. Ik voel me heel in mijn zijn, met uitzondering van de weerstand die ik ervaar op mijn keel. Het gebied van zelfexpressie, creatieve expressie en trots. Ik voel dieper in op deze weerstand en ervaar woorden, letters, beelden en wijsheden. Ze willen het licht zien, maar worden tegengehouden door een onzichtbare barrière.

Ik realiseer me dat deze barrière is ontstaan door verschillende overtuigingen die de laatste weken of misschien wel maanden al door mijn hoofd gonzen: Ik heb geen inspiratie, ik schrijf iedere keer hetzelfde, andere mensen kunnen veel beter dan ik schrijven over bewustzijn. En terwijl ik dit opschrijf voel ik de zwaarte van de woorden en weet ik dat ze niet waar zijn. Maar hoe komt het toch dat ze steeds omhoog blijven komen?

Erkenning & lichtheid
Gewoon heel simpel… omdat ik niet altijd in verbinding ben. Niet altijd kan rusten in het NU en die heelheid kan voelen. Of gewoon afgeleid ben door alles en iedereen om me heen. Zodat ik ongemerkt toch bezig ben (hard) te werken aan de persoon die ik denk te moeten zijn: de succesvolle ondernemer, leuke partner, grappige vriendin of noem maar op. Maar alleen al door te erkennen dat dit af en toe gebeurt, door erom te lachen en de lichtheid toe te laten vind er al heling plaats. En ontstaat er ruimte voor nieuwe keuzes.

Want ik wéét, en dit voel ik heel sterk, dat ik altijd weer een nieuwe keuze kan maken en (het Universum) om hulp kan vragen, door steeds maar weer vragen te blijven stellen. Bijvoorbeeld: Hoe kan ik ervoor zorgen dat ik mijn kennis, ervaring en wijsheden met gemak en plezier kan delen met de wereld? En dat is precies wat ik heb gedaan voordat ik deze blog ben gaan schrijven.

Vragen stellen
Ik ben gaan zitten en stelde mezelf de vraag: hoe kan ik deze woorden, zinnen en inspiratie die al dagen aan het borrelen zijn laten stromen en moeiteloos op papier krijgen? Ik sloot mijn ogen en voelde direct de verbinding met mijn kern, mijn waarheid. Er kwam een speelse energie over me heen die voorstelde: wat als je gewoon eens een paar woorden op papier gaat zetten?

Creëren voor mijn eigen plezier
Ik liep naar mijn pc en opende het document met blogs, maar ik voelde direct dat ik deze moest sluiten en in een nieuw document mocht beginnen. De eerste woorden die ik typte waren: gewoon ff schrijven… en dit is het resultaat, in flow geschreven en met heel veel plezier. Als je tot deze laatste woorden bent gekomen, dan heb ik je waarschijnlijk geïnspireerd. Maar wat je ervan vindt dat maakt mij niet uit, want ik heb de waardering al gevoeld… vanuit mezelf, het leven en het Universum.  Thank you, thank you, thank you!

Belichaam de grootsheid die je werkelijk bent
Jij bent net als ik “heelheid” en zó wijs. Ik nodig je daarom uit om je vaker af stemmen op de energie van heelheid, de wijsheid van je lijf en je bewustzijn. Belichaam die grootsheid die je werkelijk bent en beperk jezelf niet door in oordelen en conclusies te blijven hangen. Er is zoveel meer mogelijk... als je jezelf hiervoor durft open te stellen.

Deel deze pagina
Wholeness... over heelheid, verbinding en wijsheid

Verlang jij ernaar om meer JEZELF te zijn... altijd & overal?

Meld je dan nu aan voor mijn E-zine en ontvang het

Gratis e-book BEWUST ♥ JEZELF ♥ ZIJN met 3 simpele, krachtige tools voor dagelijks gebruik.

Privacyverklaring